Fliken Redigeringsindex

Sökresultaten i SiteVision bygger på information som lagras i ett sökindex. Som standard i SiteVision finns det tre index: Redigeringsindex, Standardindex och Användarindex. Det går även att lägga till Egna index på webbplatser eller på servern. Ett sökindex uppdateras när du gör förändringar av innehållet på webbplatsen.

Redigeringsindexet innehåller information som blir tillgänglig via sökningar i SiteVisions redigeringsläge. Du använder någon av de sökfunktioner som finns inbyggda i redigeringsläget för att göra sökningar. I indexet finns information om alla webbplatser, sidor, artiklar, strukturobjekt, mappar, arkiv, filer och bilder. Det går inte att undanta sökresultat från redigeringsindexet. Däremot sker en behörighetskontroll vid sökningen. Det innebär att endast objekt som användaren har behörighet att se kommer visas i sökresultatet.

Redigeringsindex

Det här hittar du under Information

Under rubriken Information kan du se sökindexets totala storlek och hur många objekt det innehåller. Som objekt räknas webbplatser, sidor, artiklar, strukturobjekt, mappar, arkiv, filer och bilder. Klicka på knappen Uppdatera för att se aktuell status för indexet.

Antalet borttagna objekt indikerar objekt som tagits bort från det gemensamma sökindexet för redigeringsläget.

Sökvägen visa var indexet ligger i serverns filstruktur och gör det möjligt att ta bort det specifika indexet manuellt.

Redigeringsindex

Det här hittar du under Verktyg

Klicka på knappen Öppna sökruta för att ställa en sökfråga och få fram fullständig information om sökindexet. Redigeringsindexet innehåller en minimal uppsättning indexfält vilket gör sökningarna något begränsade. Om inget fält specificeras sker sökning på namn, titel, bildbeskrivning och/eller kortnamn. Du kan specificera ett fält genom att skriva fältnamnet följt av kolon och sedan ditt sökord, exempelvis id:4.q9084elksdkn87q308 för att söka på ett id-nummer.

Klicka på knappen Optimera för att optimera redigeringsindexet och därmed göra det mindre och mer effektivt vid sökningar. I dialogrutan som öppnas kan du välja att optimera alla noder i klustret, det vill säga göra alla noder snabbare och effektivare. Du kan även ta bort eventuella korrupta noder från sökindexet om du misstänker att något inte står rätt till. Det kan du göra om du får felaktiga eller inga sökresultat istället för förväntat resultat.

Optimera sökindex

För att se serverobjektet krävs det att du är inloggad som systemanvändaren.

Denna sida publicerades: 2016-01-18