Lägga till användare som inte finns i katalogtjänsten redan

1. Klicka på Lägg till användare.

2. Klicka på fliken Bläddra.

3. Leta reda på den mapp i katalogen där du vill lägga till användaren.

4. Klicka på Skapa nytt objekt.

Skapa nytt objekt
Ett nytt fönster öppnas:
Skärmdump på ny användare i katalogen
5. Lägg till de uppgifter som behövs.

6. Klicka OK. Klart!

Detta kräver att man har rätt att skriva i katalogen (se Inställningar på katalogtjänsten).

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera behörighet".

Tilldela användaren/gruppen en roll

När man har hittat den användare som man vill lägga till så markerar man användaren i listan och klickar OK alternativt dubbelklickar på användaren i listan.

Lägg till användare i listan
Då läggs användaren till i listan under fliken Behörighet. Nu måste användaren tilldelas en roll (som finns till vänster). Kryssa för lämplig roll.
Tilldela användaren en roll

Om man glömmer att tilldela användaren en roll så tas användaren bort ur listan.

Denna sida publicerades: 2016-02-25