Ej publik webbsida

Om en webbsida inte är publik så behövs inloggning för att läsa sidan. Denna inställning gör man under Egenskaper för webbsida -> Säkerhet ->Behörighet och avmarkerar rutan Sidan är publik.
Sidan är inte publik

Detta innebär att du måste ge alla personer som ska få tillgång till sidan behörighet, även de som enbart ska få läsa webbsidan. Detta göra du genom att klicka på plusknappen under Namn.

Lägg till användare/grupp

Detta innebär också att personerna som du lägger till på dessa sidor kanske också måste ha tillgång till mallarna, bildarkivet, filarkivet och forum dvs om dessa inte är publika.

För att användarna ska få tillgång till dessa objekt så är ett tips att lägga upp Samtliga inloggade användare eller hela roten i katalogtjänsten (där alla användarna ligger under) och ge dem behörigheter på dessa objekt.

Denna sida publicerades: 2016-02-25