Inmatningsfält med kryssruta

Detta inmatningsfält med kryssruta används om du exempelvis vill bocka i att du godkänt ett villkor eller för att bli mottagare av ett nyhetsbrev.

Exempel kryssruta inmatningsfält

Denna funktion kräver att du har en licens för Selfservice där modulerna Användarprofil, Användarregistrering, Användarregistering, Glömt lösenord och Lösenordsbyte ingår.

Efter att du valt Kryssruta och klickat på Nästa visas steg 2 med följande inställningar:

Kryssruta

Allmänt

Beskrivning

Det namn som visas på detta inmatningsfält under Användarinformation.

Katalogattribut

Här väljer du ett attribut i listan. Du kan bara använda de attribut som finns i schemahanteraren i SiteVision. Attributen skiljer sig mellan olika kataloger. Följande attribut följer schemat för InetOrgPerson som de flesta kataloger stödjer (eDirectory, OpenLDAP etc). Följande finns fördefinierade i denna modul som standard:

• givenName (förnamn)
  • sn (efternamn)
  • mail (e-postadress)
  • title (titel)
  • mobile (mobil)
  • telephonenumber (telefon)
  • description (beskrivning)

Om du vill använda ett annat attribut som finns i InetOrgPerson så fyller du i attributnamnet själv. Sudda ut namnet som står i dropplistan och skriv i det attributnamn som ska användas.

Inställningar

• Obligatorisk - Om kryssrutan ska vara obligatorisk så kryssar du i denna ruta.
  • Använd eget felmeddelande - Här kan du ange ett felmeddelande om användaren inte kryssar i rutan, om den exemeplvis måste godkänna ett avtal för att komma vidare.
  • Administratörsfält - Denna kryssruta fyller du i om enbart administratörer ska kunna se och ändra detta fält.
  • Visa värde för alla - Om du vill att även andra förutom administratörer ska kunna se fältet trots att det är ett administratörsfält så kryssar man i denna ruta.

Denna sida publicerades: 2016-05-17