Modererat Forum

Vill man att forumet skall vara modererat, dvs att någon godkänner inlägg innan de läggs ut, så dubbelklickar man på forummodulen för att öppna Inställningar för forum. Markera aktuellt forum (namnet på forumet), högerklicka och välj Egenskaper.
Skärmdump på egenskaper för forum
Ett nytt fönster öppnas. Välj fliken Forum och kryssa i Modererat. Klicka OK.
Skärmdump på egenskaper för Forum
När besökaren har fyllt i ett inlägg i ett modererat forum får denne ett meddelande som talar om att inlägget har lagts till och kommer att granskas innan det publiceras.

Administratören får granska inlägget genom att klicka på Visa ämne:

Skärmdump på administration av inlägg
En ny visas där man får godkänna eller ta bort ämnet:
Skärmdump på administration av Forum inlägg

Godkänt ämne

När ett inlägg är godkänt är det också publicerat dvs kan läsas av alla.

När inlägget är godkänt kan administratören välja att gömma eller ta bort ämnet:

Skärmdump på administration av Forum inlägg
  • Göm - Vill inte visa inlägget men spara det av någon anledning.
  • Ta bort - Ta bort inlägget.

Det finns en kryssruta som heter "Tillåt inloggade användare att ändra namn", som gör det möjligt för en inloggad användare att skriva inlägg under pseudonym.

Denna sida publicerades: 2015-02-26