Inmatningsfält med texfält

Detta inmatningsfält med textfält används om du exempelvis vill lägga till fler textfält för telefonnummer, titel, mobil osv.

Exempel med textfält Telefon

Exempel med textfält Telefon

Efter att du valt textfält och klickat på Nästa visas steg 2 med följande inställningar:

Textfält

Allmänt

Beskrivning

Det namn som visas på detta inmatningsfält under Användarinformation.

Katalogattribut

Här väljer du ett attribut i listan. Du kan bara använda de attribut som finns i schemahanteraren i SiteVision. Attributen skiljer sig mellan olika kataloger. Följande attribut följer schemat för InetOrgPerson som de flesta kataloger stödjer (eDirectory, OpenLDAP etc).

• givenName (förnamn)
  • sn (efternamn)
  • mail (e-postadress)
  • title (titel)
  • mobile (mobil)
  • telephonenumber (telefon)
  • description (beskrivning)

Om du vill använda ett annat attribut som finns i InetOrgPerson så fyller du i attributnamnet själv. Sudda ut namnet som står i dropplistan och skriv i det attributnamn som ska användas.

Om du använder en egen objektklass kan du även använda dessa attribut här.

Inställningar

• Obligatorisk - Om detta inmatningsfält ska vara obligatoriskt så kryssar du i denna ruta.
  • Flerradig - Om inmatningsfältet ska kunna ändras på flera rader så kryssar du i denna ruta. Annars är inmatningsfältet enbart en rad.
  • Administratörsfält - Denna kryssruta fyller du i om enbart administratörer ska kunna se och ändra detta fält.
  • Visa värde för alla - Om du vill att även andra förutom administratörer ska kunna se fältet trots att det är ett administratörsfält så kryssar du i denna ruta.

Validering

Här kan du välja att validera fälten det vill säga se till att rätt sak är ifyllt i fälten, exempelvis E-postadress.

• Ingen validering - Om denna är ikryssad så kommer inte att fältet att valideras. Det vill säga du kan fylla i vad som helst i fältet. Detta är standardinställningen.
  • E-postadress - Om denna är ikryssad så får du ett reguljärt uttryck för att kontrollera att fältet innehåller bland annat @ och punkt för att bekräfta att det är en korrekt e-postadress.
  • Reguljärt uttryck - Vill du validera andra fält får du fylla i ett reguljärt uttryck själv.

Syntax för reguljära uttryck i Java
    Introduktion till reguljära uttryck i Java

Denna sida publicerades: 2016-05-17