E-post

Här lägger du till de mottagare som ska få e-postmeddelande när formuläret är ifyllt.

Skärmdump på fliken E-post

Skicka notifieringar till följande adresser

Här lägger du till de e-postadresser som ska få svaren av formuläret. För att lägga till en e-postadress, klicka på plusknappen. För att ta bort en e-postadress, markera adressen och klicka på minusknappen. För att ändra en e-postmottagare kan man klicka på egenskapsknappen.

Skicka kopia till användaren (enbart inloggade användare)

Kryssa i denna ruta om du vill att iloggade användare ska få en kopia.

Ärende

Beskrivning

Här kan du fylla i en beskrivning som syns i e-postmeddelandets ämne (subject).

Hämta från

Om du vill använda en rubrik på en fråga som beskrivning kan du hämta den under Hämta från.

Svarsadress (reply-to)/Mottagaradress vid bekräftelse

Hämta svarsadress från användaren (enbart inloggade användare)

Om du enkelt vill kunna skicka ett svar till användaren som skickat in formuläret (för exempelvis ett förtydligande) så kan du sätta svarsadressen till användaren här. Administratören behöver då bara klicka på svara (reply) på e-postmeddelandet som kommer in för att skicka ett svar till användaren.

Gäller även som mottagaradress vid bekräftelse.

Hämta från

För användare som inte loggar in är detta ett alternativ för att enkelt kunna skicka ett svar/bekräftelse till användaren. Här kan du hämta svarsadress från en fråga av typen Textfråga eller Personuppgiftsfråga.

• Från textfråga - Skapa en textfråga som heter tex E-post. Klicka för att frågan ska vara obligatorisk samt att frågan ska göra en validering av e-postadress (se avsnittet Textfråga). Välj sedan denna textfråga i dropplistan.
  • Från personuppgiftsfråga - Skapa en personuppgiftsfråga som heter exempelvis Kontaktuppgifter. Klicka för att e-postfältet ska vara obligatorisk. Välj sedan denna personuppgiftsfråga i dropplistan.

Administratören behöver då bara klicka på svara (reply) på e-postmeddelandet som kommer in för att skicka ett svar till användaren.

Avsändaradress

Använda avsändaradressen som finns konfigurerad på webbplatsen

Denna väljer du om avsändare ska vara den adress som är ifylld på webbplatsen (Egenskaper för webbplats ->Meddelande ->E-post)

Hämta avsändaradress från användaren (enbart inloggade användare)

Om du vill hämta avsändaradressen från den inloggade användaren.

Avsändaradress

Kryssar du i denna kan man ange en avsändaradress i just denna modul. Den tar alltså inte den adress som är inställd som avsändardress på webbplatsen utan avsändare på mail från detta formulär blir den adress man anger i det vita fältet.

Avancerade inställningar

Skicka med lämnade svar som en bifogad pdf

Kryssar du för denna ruta så får du en PDF-fil med lämnade svar.

Denna sida publicerades: 2016-02-24