Sökformulär

Skärmdump på fliken Sökformulär

Sökfält

Storlek

Här ställer du in bredden på sökfältet. Standardinställningen är 200px. Det går att ställa in pixlar eller em.

Storleken är på sökfältet, sedan tillkommer sökknappen.

Formatmall

Här väljer du vilken formatmall som ska användas i sökfältet.

Sökknapp

Här väljer du om du vill ha en bild eller text som sökknapp.

Använd textknapp

Väljer du textknapp får sökknappen texten som står i fältet. Standardtexten är Sök. Sedan väljer du formatmall för texten.

Använd bildknapp

Väljer du Använd bildknapp så får du bläddra fram en bild ur bildarkivet som ska användas som sökknapp.

Automatiska förslag på sökord

Ge förslag på sökord när användaren skriver sin fråga

Kryssa i denna ruta om sökordsförslag ska komma upp i sökrutan när besökaren fyller i sökfältet. Standardinställningen är 10 förslag.

sökordsförslag

Sökordsförslag

Sortera förslagen i bokstavsordning

Kryssa i denna ruta om sökordsförslagen ska visas i bokstavsordning. Om rutan är urkryssad så visas förslagen i relevans-ordning.

Denna sida publicerades: 2016-05-11