Under denna flik går det att ändra formatmallar och färger för formuläret.

Skärmdump på fliken Utseende

Formatmallar

Här kan du ändra formamallar för

• Etiketter - frågans namn
  • Texter - vanlig text och frågor
  • Inmatning - det som besökaren fyller i
  • Felmeddelanden - om besökaren exempelvis glömt att fylla i ett obligatoriskt fält

Färger

Asterisk obligatorisk fråga

Här ställer du in färgen på asterisken (*) som betyder att frågan är obligatorisk.

Administratören kan förinställa denna färg under Egenskaper för webbplats -> Utseende -> Färgmappning -> Asterisk obligatorisk formulärfält (Mappning längst ner)

Presentera frågorna på plattor

Här kan du välja att presentera frågorna på plattor, annars visas de som vanlig text utan några bakgrunder eller kantlinjer.

• Bakgrund fråga - bakgrundsfärgen som visas som en platta bakom frågan
  • Bakgrund inmatning - bakgrundsfärgen som visas bakom inmatningen
  • Kantlinjer - färgen på kantlinjerna runt frågan
Färger formuläret

Övrigt

Mellanrum mellan fält

Här kan du ställa in om man vill ha större eller mindre mellanrum mellan fälten. Standardvärdet är 10 pixlar. Det går att ändra enhet till em.

Text på skicka knapp

Här ändrar du texten på skicka knappen. Standardtexten är "Skicka".

Denna sida publicerades: 2016-02-24