Enval

Envalsfråga är en fråga där deltagaren väljer ett alternativ som svar från en lista med flera alternativ. Alternativen presenteras antingen i en lista eller som kryssrutor (där det är möjligt att tillåta att deltagaren själv får ange ett valfritt alternativ).

Skärmdump på Envalsfråga

Fliken alternativ

Under denna flik finns inställningar som enbart gäller envalsfrågan.

Envalsfråga och Flervalsfråga har samma inställningar under fliken Alternativ. Skillnaden som syns i formuläret är att om du väljer envalsfråga är kryssrutorna runda och använder man flervalsfrågor är kryssrutorna fyrkantiga.

Skärmdump på fliken Alternativ för Envalsfråga

Valbara alternativ

För att lägga till alternativ klickar du på plusknappen. För att ta bort ett alternativ, markera det och klicka på minustecknet. För att sortera alternativen använder du pilknapparna.

Importera alternativ från fil

Här kan du importera alternativ från en textfil. Det som krävs är att det står ett alternativ per rad.

Vid import av alternativ är det viktigt att det är en textfil (Anteckningar, Textpad eller liknande) som inte tar med någon formatering.

Denna sida publicerades: 2016-02-24