Fliken Formulär i Bokning

Här kan du skapa ett formulär med frågor som besökaren kan besvara i samband med bokning. Som standardinställning ligger alltid fältet beskrivning i formuläret.

För att lägga till en fråga, klicka på plusknappen. Då öppnas ett nytt fönster Lägg till fråga där du kan välja bland olika frågor. Till vänster väljer du frågetyp:

Skärmdump på fliken Formulär

Frågetyper

Det finns åtta olika frågetyper (textfråga, envalsfråga, flervalsfråga, bifogad fil, e-postmottagare, godtyckliga e-postmottagare, beställningsfråga och skriptfält) samt en kommentar.

När du har valt en frågetyp så visas flikar till höger som hör till just den frågan.
Alla frågetyper har två-fem flikar. Tre av dessa flikar ser i princip likadana ut:

Förutom gemensamma inställningar som går att göra på alla typer av frågor finns det även specifika inställningar för respektive frågetyp.

Denna sida publicerades: 2015-07-24