Fliken Begränsningar i Bokning

Här kan du ange tidsrestriktioner, allt från veckor till halvtimmar, när du lägger upp en bokning.

Skärmdump på fliken Bokning och Avbokning

Bokning

Bestäm hur långt fram i tiden bokningar kan göras

Kryssa i alternativet för att ställa in en tidpunkt för när bokningar tidigast kan göras. En tidsrestriktion kan göra det lättare att administrera bokningarna.

Bestäm hur lång/kort en bokning får vara

Kryssa i alternativet för att ställa in hur lång alternativt kort en bokning får vara. Ett konferensrum kanske bara får bokas en dag och minimitiden för att boka en bil kanske är en timme.

Bokning/avbokning kan även göras på resurs och kategorinivå. Detta ställer man in genom att dubbelklicka på aktuell resurs eller kategori, under fliken Bokning resp Avbokning.

Tiden för en bokning kan anges i hel- och halvtimmar.

Synliga timmar i dagsvyn

Antal (timmar)

Ange hur många timmar som ska vara synliga i bokningsformuläret.

Intervall då det inte ska vara möjligt att boka resurser

Här lägger du till icke bokningsbara tider. Exempelvis om det inte ska vara möjligt att boka en resurs över lunch. Klicka på plusknappen för att lägga till ett intervall.

Intervall när det inte går att boka
  • Dag - Välj dag i listan
  • Från/Till - Ställ in när intervallet startar (från) och slutar (till). Klicka på pilarna för att bläddra uppåt eller neråt.

Avbokning

Under avbokning kan du ställa in hur nära bokningsdatumet som en avbokning kan göras. Exempelvis kanske man bara kan avboka senast 2 dagar innan kurs.

Denna sida publicerades: 2015-07-24