Fliken Frågor

Under fliken Frågor läggs de frågor till som undersökningen skall bestå av. När du ska bygga upp ett helt ny enkät är det vita fältet till vänster helt tomt. För att lägga till en fråga klickar du på plustecknet och då öppnas ett nytt fönster Lägg till fråga där du kan välja bland olika frågor. Till vänster väljer man frågetyp.

Skärmdump på fliken Frågor

Frågetyper

Det finns sex olika frågetyper (textfråga, envalsfråga, flervalsfråga, graderingsfråga, datumfråga och kategorifråga) samt kommentar och sidbrytning som är hjälpmedel i enkäten men inga frågetyper.

När du har valt en frågetyp så visas flikar till höger som hör till just den frågan.

Alla frågetyper har två-fem flikar. Tre av dessa flikar ser i princip likadana ut:

Förutom gemensamma inställningar som går att göra på alla typer av frågor finns det även specifika inställningar för respektive frågetyp.

Denna sida publicerades: 2016-02-24