Fliken avancerat

När du har valt en frågetyp så visas flikar till höger som hör till just den frågan.
Alla frågetyper har två-fem flikar. Tre av dessa flikar ser i princip likadana ut:

Beskrivning av fält

För att öka tillgängligheten går det att skriva en mer utförlig beskrivning av vad fältet innebär. Förklaringen skrivs ut som en title-text i koden.

Övrigt

Synlig i e-postnotifiering

Kryssa i rutan om frågan ska visas i det e-postmeddelande som skickas från formuläret.

CSS-klassnamn

Klicka på Välj för att koppla ett CSS-klassnamn till fältet.

Markera flera CSS-klassnamn genom att hålla inne shift och klicka på namnen. Avmarkera ett CSS-klassnamn genom att hålla inne Alt och klicka på namnet.

Fliken Avancerat på formulärfråga

Ifyllnadsstöd

Ifyllnadsstöd finns endast för frågetypen Text.

Ifyllnadsstöd

Kryssa i rutan Använd ett fältnamn för identifiering för att använda ifyllnadsstöd i formuläret. Om ett textfält har samma namn som ett tidigare ifyllt fält kan webbläsaren ge förslag utifrån vad som tidigare skrivits. För att aktivera ifyllnadsstöd måste formuläret ha ett speciellt name-element. Följande finns:

• name för att ange namn.
  • firstname för att ange förnamn
  • lastname för att ange efternamn
  • title för att ange titel
  • organisation för att ange organisationsnamn
  • street för att ange adress
  • postcode för att ange postnummer
  • city för att ange stad
  • email för att ange e-postadress
  • phone för att ange telefonnummer
  • mobile för att ange mobilnummer

Klickar du i denna ruta får du upp en varning för att du inte får ha två fält med samma name-element på en sida. Det kan då bli kollisionsproblem mellan frågor.

Skärmdump på varning för förekomst av fältnamn

Denna sida publicerades: 2016-02-24