Graderingsfråga

En graderingsfråga är en fråga där deltagaren får gradera en eller flera delfrågor utifrån en förutbestämd skala. Skalan som används bestäms av administratören och kan vara av olika typ, ett exempel på gradering skulle kunna vara från  “Utmärkt" till “Mycket dåligt". Ett annat exempel på gradering är en skala från 1 till 5.

Skärmdump på Graderingsfråga

Fliken Gradering

Skärmdump på fliken Gradering

För att lägga till en gradering klickar du på plustecknet. För varje gradering som finns måste en vikt anges. Denna vikt används av systemet för att beräkna ett medelvärden vid generering av statistik. Om tex graderingarna Utmärkt, Mycket bra, Bra, Dåligt och Mycket dåligt används är det lämpligt att välja vikter med följande värden: 5, 4, 3, 2 och 1.

Skärmdump på när man lägger till gradering

Fliken Delfrågor

Skärmdump på fliken Delfrågor

Under fliken Delfrågor anger man vad som skall stå till vänster (i detta exempel "Bedömning") Vill man ha omdömen om flera olika saker kan man lägga till fler delfrågor med hjälp av plustecknet.

Skärmdump på Graderingsfråga exempel
Om en gradering ges vikten 0 (som i fallet med “Vet ej") kommer denna gradering inte att tas med vid beräkningen av medelvärdet.

Denna sida publicerades: 2016-02-24