Datumfråga

Skärmdump av Datumfråga exempel

Datumfrågan används om du vill hjälpa användaren med att fylla i ett datum så att det blir rätt. Du kan se till att det inte är ett datum som redan varit, inte en helgdag samt inte för tätt inpå den aktuella händelsen.

Skärmdump på Datumfråga

Fliken datum

Skärmdump på Fliken Datum

Tillåt endast datum i framtiden

Kryssa i denna om besökaren inte ska få välja datum som redan har varit. Försöker besökaren välja ett passerat datum får denne följande felmeddelande:

Skärmdump på felmeddelande

Begränsa hur nära dagens datum val går att göra

Om du vill ha några dagars förberedelser för att boka in kunden, beställa fika eller liknande kan du välja hur nära inpå dagens datum besökaren får välja ett datum. Det går att ställa in antal veckor, dagar och timmar här. Ställer du exempelvis in en vecka, en dag och tre timmar dagar så kan besökaren inte boka en aktivitet om det bara är en vecka kvar tills den aktiviteten. Då får besökaren följande felmeddelande:

Skärmdump på felmeddelande

Begränsa vilka dagar som är valbara

Här kan man markera de dagar som är möjliga att boka. Exempelvis kan man se till att man bara kan boka en aktivitet under onsdag,torsdag,lördag och söndag. Försöker besökaren välja ett datum som infaller på en annan veckodag så får denne följande felmeddelande:

Skärmdump på felmeddelande

Denna sida publicerades: 2016-02-24