Lathund Lägg till en mapp med rollen Administratör på hela webbplatsen

1. Markera webbplatsen i navigatorn.
2. Välj Egenskaper -> Säkerhet -> Behörighet.
3. Klicka på plusknappen och bläddra fram aktuell mapp i katalogen.

Skärmdump på lägg till mapp

4. Klicka OK.
5. Markera gruppen under Namn och markera därefter aktuell roll under Tillhör roller genom att kryssa i rutan framför alternativet.

Skärmdump på hur man kopplar grupp och roll
Nu har gruppen tillgång till alla sidor på webbplatsen (som inte är behörighetsskyddade) som rollen webbredaktör.

När du lägger till en grupp/mapp/användare på webbplatsen ärvs automatiskt rättigheter till sidmallar, bild och filarkiv.

Denna sida publicerades: 2016-02-25