Lathund Hur du behörighets-skyddar en sida/gren

• Gå till önskad sida via navigatorn.
  • Högerklicka och välj Egenskaper
  • Välj Säkerhet och fliken Behörighet.
  • Avmarkera rutan "Sidan är publik". Sidan kan nu bara läsas av inloggade användare som har läsbehörighet på sidan.
  • Klicka på "Lägg till användare".
  • Sök eller bläddra fram gruppen/mappen/användaren, markera den och klicka på "OK".
  • Markera gruppen/mappen/användaren i listan till vänster och markera önskad roll, t.ex. “Läsare" om användaren endast ska kunna läsa sidan.
  • Klicka på "OK"
  • Klicka på "Spara"

Sidan är nu behörighetsskyddad. Endast inloggade användare kan nu ta del av informationen.

Vill du inte att alla användare som ligger upplagda på webbplatsen ska få tillgång till sidan, så klickar man ur rutan

Tillåt arv av behörigheter ovanifrån.

Då försvinner alla användare som är svagt utgråade, vilket betyder att de är uppsatta på en högre nivå.

Kom ihåg att lägga till de personer som ska få behörighet till sidan på just denna sida.

Denna sida publicerades: 2016-02-25