Hjälpwebb

Informationen gäller:
Klassiska redigeringsläget

Fliken Begränsningar i frågeformulär

Fliken Begränsningar i databasformulär

Antalet platser

Inställningarna under denna flik gör det möljligt att använda formuläret som en anmälningsfunktion. Om så önskas så går det att begränsa antalet platser som ska finnas tillgängliga. Standardinställningen är 10 platser.

Om du använder frågetypen Deltagare blir det antal deltagare som räknas istället för antal svar. Om du använder frågetypen Deltagare kan man anmäla flera deltagare på en gång och då är det inte antal svar som är viktigt utan antal deltagare.

Ovanför formuläret så visas information om antalet anmälningar och tillgängliga platser. Genom att kryssa i rutan för att använda ett "eget meddelande" kan standardtexten bytas ut mot en godtyckligt text. Om du inte vill visa denna information går det bra att ange ett tomt "eget meddelande".

7  lediga platser

Sista anmälningsdag

Här kan du ställa in ett sista svarsdatum så att exempelvis går att planera fika i förväg. Klickar du på pilen öppnas en kalender för att välja datum. Det är bra att ställa in ett datum så att deltagare inte kan anmäla sig efter att kursen redan har getts.

Ovanför formuläret så visas alltid information om sista anmälningsdag om en sådan finns angiven. Om den sista anmälningsdagen passerats så visas ett meddelande, där datumet hämtas från sista svarsdatum.

När egna meddelanden används så avser {0} och {1} valt sista anmälningsdatum respektive klockslag.

Sista anmälningsdatum

Det går att fylla i ett eget meddelande genom att  klicka på knappen "Ändra meddelande".

Denna sida publicerades: 2016-02-24

Skriv ut PDF-avsnitt

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Missa inga nya rön, tips och tricks! Prenumerera på insite!

Hitta till oss!

SiteVision AB (huvudkontor)
Vasagatan 10
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Senaste Tweets