Behörigheter på forum

Behörigheterna på Forum fungerar likadant som på mallar, fil -och bildarkiv. Det vill säga om man har skrivrättigheter på webbplatsen ärver man automatiskt behörighet till alla forum på webbplatsen.

Mappen "Forums" (och därigenom forumen/pratbubblorna som ligger därunder) ärver alltså behörigheterna från webbplatsen. För att få behörighet måste man ha skrivrättigheter på webbplatsen alternativt på forumet (mappen Forums eller pratbubblorna).

Om man inte har rättighet till forum visas en nyckel på forumet/ pratbubblorna.

Behörigheter på Forum

Ingen skrivbehörighet på webbplatsen men på forumet.

Om man inte har behörighet till forum kan man inte ta bort inlägg.

Denna modul/funktion kräver att man har behörigheten "skriv" på webbplatsen.

Publikt/Ej publikt forum

Forum ärver behörigheter från webbplatsen och likaså publikt/ej publikt. På en icke publik webbplats krävs det att sidan som forumet ligger på är publik samt att forumet är publikt.

Detta ställer man in genom att högerklicka på forumet och välja Egenskaper.

Skärmdump på egenskaper på forum

Under Säkerhet kryssar man i att forumet skall vara publikt.

Skärmdump på skapandet av publikt forum

Nu (om webbsidan i sig är publik) kan alla komma in och läsa i forumet.

Denna sida publicerades: 2015-11-16