Inställningar Användarregistrering

Användare

Under denna rubrik väljer du vilket användarnamn som ska användas och vart de ska lagras.

Använd e-postadress som användarnamn

Denna väljer du om e-postadressen ska användas som användarnamn. E-postadressen bör därför vara obligatorisk.

Använd JavaScript för att skapa användarnamnet

Här kan du använda JavaScript för att skapa en användare. Det går att använda de attribut som finns. Exempelvis kan du skriva följande för att generera ett användarnamn med de tre första bokstäverna i för respektive efternamn.

givenName.substring(0,3) +sn.substring(0,3)

Lagringsplats

Här anger du vart de nyregistrerade användarna ska lagras i katalogtjänsten. Klicka på Bläddra och peka ut en mapp eller container.

Lösenord

Under denna rubrik väljer du hur lösenordet till inloggningen ska genereras.

Generera lösenord

Väljer du detta alternativ så genererar modulen automatiskt ett lösenord. Lösenordet slumpar sex tecken (a-x, 0-9).

Administratör anger lösenord

Väljer du detta alternativ så får administratören ange ett lösenord till användaren.

Användare anger lösenord

Väljer du detta alternativ så får användaren själv välja det lösenord som den vill ha. Då visas ytterligare två fält i registreringsformuläret. Ett fält för Lösenord och ett för Repeteralösenord.

Användaren anger lösenord själv

Administratörer

Under Administratörer visas de personer som har rätt att exempelvis lägga till vissa fält (se inställning för att lägga till ett nytt attribut under fliken Inmatningsfält).

För att lägga till en administratör, klicka på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas där du kan välja administratör antingen genom att bläddra eller söka fram en användare/grupp eller genom att välja dem under Aktiva användare.

Lägg till admin

Denna sida publicerades: 2016-05-17