Fliken Tillägg i HEAD

I inställningarna för Tillägg i HEAD kan du lägga till element som hamnar "ovanför" sidans innehåll i koden. Exempel på tillägg i HEAD är information om RSS-flöden, egna javaskript och egen CSS.

Tillägg i HEAD kan ärvas strukturellt i den struktur där de läggs till. Du kan även ta bort ett tillägg HEAD och sortera tilläggen.

Tillägg i head har försvunnit i SiteVision 4. De ligger kvar i det klassiska läget men när det klassiska läget försvinner i höst /vinter 2016 kommer du inte längre att nå dem.

I SiteVision 4 rekommenderar vi att du lägger till CSS-tillägg och JavaScript-tillägg på de mallar där du önskar ha den infogade koden. Tillägen medföljer då till alla sidor som använder den mallen. På det sättet inkluderas inte dessa tillägg på alla sidor utan bara de sidor där de behövs.

Du kan också göra lokala tillägg på enstaka sidor. De tilläggen gäller enbart den sidan, det ärvs inte visare. Här kan du välja mellan:

Här kan du få tips om hur och vad du flyttar över dina tillägg till.

Så här gör du

1. Öppna Egenskaper för webbplatsen. Välj kategorin Allmänt och fliken Tillägg i HEAD.

2. Klicka på plusknappen för att lägga till ett element i HEAD.
Dialogrutan Skapa HEAD-element öppnas.

3. Välj någon av följande typer av tillägg i HEAD:

Ska du lägga till egen CSS, Schema eller Javascript i HEAD bör du ha kunskap om detta. Om de läggs till felaktigt kan det få effekter på webbplatsen/webbsidan. Det gäller även Conditional Comments.

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera element i HEAD"

Denna sida publicerades: 2016-07-08