Hjälpwebb

Informationen gäller:
Klassiska redigeringsläget

Fliken avancerat

Skärmdump på fliken Avancerat för katalogtjänst

Inställningar

Automatisk uppdatering

Innebär att SiteVision automatiskt upptäcker att förändringar har skett i katalogtjänsten. Denna ruta är ikryssad som standard. Äldre versioner av Novell eDirectory måste patchas för att notifiera SiteVision om förändringar.

Om man använder AD så går det att göra ytterligare inställningar genom att klicka på knappen Inställningar.

Tillåt förändringar av katalogtjänstens data

Innebär att en användare får skriva in e-postadress, byta lösenord osv i katalogtjänsten från SiteVision. Förutsätter att proxyanvändaren har skrivrättigheter i katalogtjänsten för det objekt man vill ändra på.

Avancerat

Klicka på pilen innan texten Avancerat för att se ytterligare alternativ:
Pil framför avanceratflik

Ladda om användare vid inloggning

Om Automatisk uppdatering inte är ikryssad så kan man använda denna kryssruta för att läsa in ny information från katalogtjänsten. Då uppdateras ändringar gjorda i katalogtjänsten vid inloggning. Mer information om denna funktion finns på Automatiska användaruppdateringar.

Uppdatera användare dagligen (05:00)

Denna kryssruta tömmer all information från katalogtjänsten och läser in all information på nytt på natten. Denna behöver man bara kryssa i om man upplevt problem med att få med uppdateringar av användare.

Kontrollera uppkopplingar

Funktion för att kontrollera att uppkopplingar som används inte har blivit nerkopplade av exempelvis en brandvägg. Kryssar man i denna ruta så görs en extra uppkoppling för varje förfrågan som utförs.

Sökattribut

Vid inloggning sker sökning på angivet attribut. Standard är "cn" (eDirectory) eller "sAMAccountName" (AD) vilket normalt sett är användarnamnet.

Referral-hantering

Har två inställningar: Ignorera och Följ. Standardinställningen är Ignorera.
Denna kan behövas ändras till Följ om man exempelvis har ett AD med flera domäner.

Läs mer om referrals på http://docs.oracle.com/javase/jndi/tutorial/ldap/referral/overview.htmllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Lösenordskryptering

Denna inställning är bara aktiverade på den interna katalogen (Apache DS). Här kan man ställa in att lösenordskryptering skall ske med MD5 eller SHA. Detta för att informationen om lösenordet inte skall lagras i klartext.

Domännamn

Om man använder AD så visas ytterligare ett fält som heter Domännamn. Om man har flera domäner i sitt AD så kan man fylla i domännamn för att hitta användarna i rätt katalog vid ntlm-inloggning. Då slipper man gå igenom alla kataloger för att hitta användaren.

Övrigt

Uppdatera

Om katalogtjänsten och SiteVision har hamnat ur synk så klickar man på denna knapp för att uppdatera SiteVision med den senaste informationen. Mer information om denna funktion finns på Automatiska användaruppdateringar.

Koppla ihop

Användare som visas med ett rött kryss i katalogtjänsten är användare som finns i SiteVision men som inte har koppling till motsvarande användare i katalogtjänsten. Genom att klicka på Koppla ihop så försöker SiteVision att koppla ihop samtliga dessa användare till motsvarande användare i katalogtjänsten.

Denna sida publicerades: 2015-07-16

Skriv ut PDF-avsnitt

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Missa inga nya rön, tips och tricks! Prenumerera på insite!

Hitta till oss!

SiteVision AB (huvudkontor)
Vasagatan 10
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Senaste Tweets