Övervakning

Under Övervakning, fliken Diagnostik kan man kontrollera att konfigurationen av och kopplingen mot katalogtjänsten fungerar som det ska.

Övervakning

Katalogtester

Uppkopplingstest

Kontrollerar att lösenord, användarnamn och ip-adress är korrekt.

Om uppkopplingstestet misslyckas, så kommer även sökbasstestet att misslyckas.

Om du exempelvis har skrivit fel inställningar på Proxyanvändaren så får du LDAP fel 49:

Misslyckat uppkopplingstest

Sökbastest

Testar att sökbasen finns och fungerar.

Har du exempelvis skrivit fel adress (ex. localhosta istället för localhost), så visas ett annat fel:

Misslyckad adress

Om du får ett "rött resultat" så innebär det att konfigurationen av katalogtjänsten är felaktig.

Kör

För att manuellt köra uppkopplingstestet så klickar du på knappen Kör.

Övrigt

Starta om tjänsterna som lyssnar på förändringar

Denna väljer du om du har tappat kontakten med katalogtjänsterna.

Denna sida publicerades: 2016-03-08