Fliken Katalogtjänster

SiteVision använder katalogtjänster för att verifiera användare och dess rättigheter i systemet. En eller flera kataloger kan sättas upp på serverobjektet som sedan kan läggas till på respektive webbplats. Katalogtjänsten måste följa LDAP-standarden.

När man öppnar fliken visas de katalogtjänster man lagt till på webbplatsen.

Skärmdump på fliken Katalogtjänster

För att ärva en katalogtjänst, klicka på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas:

Skärmdump på fönstret Lägg till katalog

Här visas de katalogtjänster som finns uppsatta på serverobjektet.

Välj den katalog som ska läggas till på webbplatsen och fyll i sökbas. Sökbas är den mapp i katalogen som sökningen ska utgå ifrån när den letar efter användare i katalogtjänsten.

Om en katalogtjänst tas bort från serverobjektet som är upplagd på webbplatsen så markeras katalogtjänsten på webbplatsen med ett rött kryss samt utgråad

Denna funktion kräver att man har behörigheten "Hantera katalogtjänstinställningar".

Denna sida publicerades: 2015-09-15