Sök facetterad

Modulen Sök (facetterad) är en påbyggnad av modulen Sök med stöd för facetter och mer avancerade inställningar, exempelvis vilka sökfält som ska användas och användarstyrd sorteringsordning.

En facetterad sökning är enkelt sagt en kategoriserad sökning. Efter att användaren fyllt i en sökfråga, visas ett antal kategorier som användaren kan begränsa sin sökning till. Finns det mycket information på webbplatsen kan man också kategorisera i flera led. Besökaren klickar då först på en kategori och gör sedan ytterliagre en förfining via ytterligare en kategori.

Det innebär att du förutom träfflistan också får en lista med kategorier (facetter). En facett kan exempelvis vara ett varumärke. Vid varje kategori visas hur många träffar som finns inom denna kategori för det angivna sökordet. Detta för att besökaren ska veta vad de kan förvänta sig innan de klickar vidare.

Facetterad sök

Exempel på sökresultat för modulen Sök (Facetterad)

Denna modul kräver att man har licensen "Sökpaket 1".

Denna sida publicerades: 2016-10-28