Panelen HTML-export

I bland vill du kunna extrahera allt statiskt innehåll från en webbsida för att kunna köra webbplatsen på en server som inte har SiteVision installerat, här hittar du en lathund. Då gör du en html-export av allt dynamiskt på webbsidan och visar en version med enbart statiskt innehåll.

En del kunder använder HTML-export till arkivering en gång i månaden medan andra vill ha en kopia varje natt för att kunna köra på den om det blir problem med webbplatsen.

Endast sidor som är publika kommer att inkluderas i HTML exporten.

HTML-export

Schemaläggning

Aktivera schemaläggning

Bocka i rutan Aktivera schemaläggning för att schemalägga en export.

• Starttid - Ställ in en starttid. Klicka på kalederikonen så fälls det ut en kalender.
  • Upprepning - Här går det att välja mellan En gång/Varje timme/Varje dag/Varje vecka eller Varje månad.
  • Skapa schemalagd export i mapp med dagens datum - Om du gör en html-export ofta kan det vara bra att få datum på mappen, då kryssar du i denna ruta. Det skapas då en mapp med dagens datum under utpekad mapp .Om du ska göra en html-export av flera webbplatser så sparas innehållet på samma ställe och det innebär att du skriver över informationen. Det är alltså nödvändigt att kryssa i denna ruta för att få flera undermappar under mappen html vid extraktion av flera webbplatser.

Klicka därefter på OK. Nu går det även att se det schemalagda jobbet i schemahanteraren under servern.

Mall

Ersättningstext för exkluderade moduler

Här kan du fylla i ett meddelande som visas på de moduler som inte är med i html-exporten.

Exportera direkt

Vill du bara ha en html-export vid ett tillfälle behöver du inte ställa in schemaläggning utan du klickar bara på Starta export.

Denna funktion kräver att man har behörigheten "Webbplatsinställningar"

Denna funktion kräver att du har licens för HTML-export.

Denna sida publicerades: 2016-11-01