Bildmodulen

Bildmodulen används för att visa en bild på sidan. När man öppnar bildmodulen visas de bilder som finns i bildarkivet i SiteVision. Här kan man välja en bild som redan finns uppladdad i bildarkivet eller lägga till en bild från den egna datorn till bildarkivet.

Alla bilder som visas på webbplatsen måste ligga i Bildarkivet eller i Bilder på sidan. Det går också att ta bort bilder från bildarkivet. Det går att skapa/ta bort mappar så att man får en tydlig struktur i bildarkivet.

Röda blommor i strandkanten

Röda blommor i strandkanten

I bildmodulen kan man också redigera bilder, skapa länkar och lägga till bildbeskrivningstexter. Man kan också skapa "rollover"-effekter, dvs visa en annan bild när man för muspekaren över bilden.

Bildmodulen stödjer följande format:

• gif
  • jpg
  • png

För att bilderna ska kunna användas på webbplatsen krävs det att de är i RGB-format. Det flesta bilder är i detta format men vissa bilder som används för tryck kan vara i CMYK-format.

Denna sida publicerades: 2017-03-30