Meddelanden

Under Meddelanden visas pågående aktiviteter och meddelanden i ett startat publiceringsflöde. Att skapa och ställa in publiceringsflöden är en behörighet som måste aktiveras centralt på webbplatsen.

Det går också att skicka meddelanden till andra användare som inte rör publiceringsflöden. I texten nedan är dock all fokus på meddelanden ihop med publiceringsflödet eftersom det är vanligaste användningsområdet.

Meddelanden

Du får ett meddelande om du är uppsatt som ägare eller notifiering av ett steg i publiceringsflödet. Om du har fått ett meddelande så visas det genom en gul ikon till höger på meddelandeikonen:

Skärmdump på nytt meddelande

Om du väljer alternativet Meddelanden öppnas ett nytt fönster där du ser meddelanden och aktiviteter (justering, granskning).

Skärmdump på hur meddelanden ser ut när man klickar på visa meddelanden

Klicka på raden med ämnet för att få mer information. Ikonen med ett brev innebär meddelande och ikonen med en checklista är en aktivitet.

Nytt meddelande

Här kan du skicka ett meddelande till någon annan, antingen genom att leta upp användaren i katalogen eller ange en e-postadress.

Svara

Aktiveras när du markerar ett meddelande eller aktivitet i listan. Mottagare och ämne är då redan ifyllt så det räcker man att ange en kommentar.

Ta bort

Tar bort markerat meddelande eller aktivitet i listan.

Uppdatera

Uppdaterar listan med meddelanden. Klickar du på meddelandet så visas meddelandet.

Aktiviteter

Klickar du på aktiviteten visas mer information om publiceringsflödet:

Skärmdump på aktiviteter (publiceringsflödet)

Visa sida

Om du står på en annan sida än sidan som publiceringsflödet gäller så kan du klicka på denna knapp för att komma till den aktuella sidan.

Visa logg

Här kan du se loggar för publiceringsflödet.

Skärmdump på logg i publiceringsflödet

Åtgärd

Här fyller du i en kommentar till publiceringsflödet samt anger om det ska godkännas eller avslås.

Oavsett om man väljer Godkänn eller Avslå, så visas en bekräftelseruta.

Skärmdump på bekräftelse godkänn
Skrämdump på bekräftelse avslå

När du godkänt granskningen fortsätter publiceringsflödet till nästa steg.

Denna sida publicerades: 2016-10-11