Panelen Mobilapp

Från och med version 4.5.2 av SiteVision finns en mobilapp för Social Collaboration. För att komma igång med appen behöver webbplatsen uppfylla följande krav.

• Ha SiteVision 4.5.2 eller senare
  • Ha Social Collaboration aktiverat på webbplatsen
  • Ha ett certifikat för krypterad trafik via https
  • Ha licens för Social Collaboration och Mobilapp
  • Ha ett tilläggscertifikat från SiteVision AB

Kontakta SiteVision Support för att få tillgång till tilläggscertifikat, samt licens för Mobilappen.

Det gäller både för kunder med egen drift samt kunder i SiteVision Cloud.

Mobilappen finnas att ladda ner där appar finns. Sök efter SiteVision. Appen finns för iPhone-användare och Android-användare.

För att läsa mer om vad som går att göra i mobilappen samt se skärmbilder. Gå till Mobilapp-sidan.

Mobilapp

Mobilapp

Aktivera mobilapp

Bocka i denna för att aktivera mobilapp.

Inställningar

Inloggningsmetod

Här kan du välja en av följande inloggningar till mobilappen:

• Enkel (användarnamn & lösenord)
  • Web-baserad inloggning (ex. uppgifter från ert AD)
  • BankID-inloggning

Timeout för inloggning(timmar)

Här kan du sätta en timeout för inloggning. Standard är 24 timmar.

Arkiv som visas i mobilappen

Här väljer du de arkiv som ska vara aktiva i mobilappen. Klicka på knappen Lägg till arkiv för att peka ut de arkiv som ska vara aktiva.

Tillåt push-notifieringar till mobila ennheter

Denna ruta bockar du i om valet "Skicka push-notifiering till mobila användare" ska synas när du publicerar en nyhet.

push-notis

Dölj innehåll i push-notiser

Denna bockar du i om det enbart ska stå att du har fått en notis i pushmeddelandet. Det vill säga inget innehåll visas på displayen.

Push-notiser

När mobilappen aktiveras på webbplatsen syns nya alternativ i modulen Notifieringar. Beroende på vilka kryssrutor användaren bockar i så kommer push-notiser skickas ut vid händelser på intranätet.

Läs mer om inställningarna i modulen Notifieringar.

Utseende

Egen bild/logga

Här kan du peka ut en egen bild eller logga för att använda i mobilappen.

Egen färg

Här kan du välja en av de färger som är uppsatta på webbplatsen för att anpassa appens färgprofil.