Information - Allmänt

Skapad: Tidpunkt för när och av vem denna sida skapades.

Senast ändrad: Tidpunkt för när och av vem denna sidan ändrades.

Adress: Adressen till denna sida.

Id: Id-numret för sidan som kan användas vid skriptning exempelvis.

Inställningar - Språk

Valt språk: Välj det standardspråk som ska gälla för webbplatserna. Detta kan senare ändras individuellt på alla webbar.

Inställningar - Kodstandard webbsida (doctype)

Aktuell inställning: Välj vilken kodstandard som ska gälla för webbplatserna. HTML5 är det val som gäller för mobila enheter.

Versioner

Versionsinställningarna för den mobila webben

Versionsinställningarna för den mobila webben

Under Versioner kan man se vilka versioner som finns av sidor på webbplatsen. Det finns två typer av versioner:

• Sparade versioner - versioner som man aktivt sparar.
  • Automatiskt sparade versioner - vid publicering sparar systemet automatiskt de fem senaste versionerna.

Sparade versioner

Den version man arbetar med heter Nuvarande arbetsversion. Det finns också en version som heter Publicerad version och det är den senaste publicerade versionen.

Utöver dessa versioner kan man aktivt spara egna versioner och ge dem ett namn genom att klicka på plusknappen (Spara version). Det går att ta bort en sparad version genom att markera den i listan och klicka på minusknappen.

Automatiskt sparade versioner

Varje gång man publicerar en sida sparas automatiskt en version av sidan. Här finns ingen plusknapp eller minusknapp för att lägga till eller ta bort versioner då detta sker per automatik.

Tillägg i <HEAD>

Här kan man lägga till HEAD-element som hamnar "ovanför" sidan.

Vilka tillägg i HEAD som är med från början.

Vilka tillägg i HEAD som är med från början.

De eventuella HEAD-element som finns på den vanliga webbplatsen följer inte med till den mobila webbplatsen, utan måste sättas upp separat. Mer om hur man använder HEAD-element kan läsas om i den vanliga manualen.

En stor skillnad är att i den mobila webben krävs några HEAD-element för att sajten ska fungera direkt. De HEAD-element som föjer med är:

• JQuery Mobile (javascript)
  • JQuery Mobile CSS (CSS)
  • Zoom meta tag (meta definition)

SiteVision använder JQuery Mobilelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för att få till den mobila sajtens utseende. Denna kan enkelt bytas ut mot annan rendreringsmotor för att få till ett helt annorlunda utseende.

Tillägg i <HEAD> kräver att du har licensen "Instant Mobile Developer".

Denna sida publicerades: 2016-10-11