Modulväljaren

Högst upp på sidan finns verktygslisten. Där finns tre ikoner som har med moduler att göra:

1. Snabbikon för Text - en text läggs till
  2. Snabbikon för Bild - en bildmodul läggs till
  3. Ikon för lägg till modul - en meny fälls ut.
Skärmdump på ikoner i modulväljaren

Alla användare kan inte se alla alternativ, det beror på vilken rättighet man har som användare.

När du klickar på ikonen för Lägg till modul så fälls en meny ut. Här väljer du den modul som du vill använda. Det går att göra på olika sätt:

• Sök efter modulen
  • Modulen ligger som en favorit
  • Modulen ligger som senast använd modul
  • Leta i rätt kategori efter modulen
Välj modul

Sök modul

Alternativet "Sök moduler" använder du för att söka fram den modul du letar efter i modulväljaren. Ett nytt fönster öppnas. Sökningen är en livesökning. Markera den modul du vill använda och klicka OK.

Om du håller nere SHIFT när du klickar på ikonen Lägg till modul så öppnas fönstret Sök modul på en gång.

Sök modul

Om du inte vill söka efter moduler så kan du klicka på de olika kategorierna så visas alla moduler under respektive kategori (i bokstavsordning).

Kategorin Bild och media

Favoriter

Lista över favoritmoduler som visas högst upp. Tabell är förvald som favorit. Vill du lägga till fler favoriter så gör du det på menyalternativet Anpassa....

Senast använda moduler

Här visas de moduler som du använde senast. Under menyalternativet Anpassa... så kan du ställa in hur många moduler som ska sparas. Standardinställningen är tre moduler.

Kategorier

Följande kategorier finns:

• Bild och media
  • Integration
  • Interaktivt
  • Mallrelaterat
  • Samarbete
  • Sociala medier
  • Övrigt

Skaffa fler moduler

Klickar du på detta alternativ så kommer du till sidan www.sitevision.se/modulerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns det en sida för varje modul.

Modulsidan på sitevision.se

Välj exempelvis AddThis under Sociala medier. På alla tilläggsmoduler finns det en "prova-länk (som kräver att man är inloggad på vår kundwebb) " så att du kan få licens för att prova modulen i en månad gratis.

Prova modul

Favoriter

Här ställer du in om du vill ha fler favoritmoduler högst upp i listan. Klicka på plusknappen för att lägga till en favorit. Sök modul-fönstret öppnas. Välj modul och klicka OK.

Favoriter

För att ta bort en favorit, markera den och klicka på minusknappen. För att sortera favoriterna, markera en favorit och välj pil upp/pil ner knapparna. Ordningen som de visas i listan är ordningen som de visas under modulväljaren.

Inställningar

Under fliken Inställningar kan du ändra hur många "Senast använda moduler" som ska visas.

Inställningar

Denna sida publicerades: 2016-10-11