Ej publik webbplats

Om webbplatsen inte är publik så behövs inloggning för att läsa sidan, detta är den vanliga inställningen för ett intranät. Denna inställning gör du under Egenskaper för webbplatsen -> Säkerhet ->Behörighet och avmarkerar rutan Sidan är publik.

Sidan är inte publik

Detta innebär att du måste ge alla personer behörighet, även de som enbart ska få läsa på webbplatsen. Detta kan du göra på olika sätt:

• Sätta upp roten på katalogen och ge alla läsrättigheter.

Krävs att användaren loggar in manuellt för att kunna läsa.

• Det går att ställa in att ett ip-adressområde automatiskt har läsbehörigheter på webbplatsen. Det innebär att användaren slipper att logga in. Denna funktionalitet ingår i SiteVision Portal och SiteVision Enterprise men är ett tillägg i SiteVision CMS.
    • Det går att ställa in en Secure cookie som innebär att systemet kommer ihåg lösenordet på en dator första gången man loggar in. Därefter blir användaren automatiskt inloggad. Denna funktionalitet ingår i SiteVision Portal och SiteVision Enterprise

Detta innebär också att mallarna, bildarkivet, filarkivet och forum inte heller är publika, om du inte går in och ändrar behörigheterna för dessa objekt.  För att användarna ska få tillgång till dessa objekt så är ett tips att lägga upp Samtliga inloggade användare eller hela roten i katalogtjänsten (där alla användarna ligger under) och ge dem behörigheter på dessa objekt.

Denna sida publicerades: 2016-02-25