Fliken Sidlås

Under Sidlås ser man vilka personer som håller på att redigera en sida och därmed har låst den sidan från andra användare (förutsatt att man har aktiverat sidlås på webbplatsen). Dessa sidlås visas som en lista här. Härifrån kan man som systemanvändare låsa upp sidlås och som vanlig användare kan man låsa upp sina egna sidlås. Sidlås kan även låsas upp från den specifika sidan som är låst.

Reglerna är sådana att man kan låsa upp sina egna sidlås och systemanvändaren kan låsa upp alla sidlås. Det finns också en behörighet Låsa upp sidlås, där man kan få rätt att låsa upp andras sidlås trots att man inte är inloggad som system.

Skärmdump på fliken Sidlås
I kolumnen Sida ser man vilken sida som är låst. Användarkolumnen visar vem som för tillfället har låst sidan och i den sista kolumnen visas tiden när sidan låstes av användaren.

För att låsa upp ett sidlås så markerar man en sida i kolumnen för sida och sedan klickar man på knappen "Lås upp". Knappen "Uppdatera" uppdaterar listan över låsta sidor.

Denna funktion kräver att man har behörigheten "Lås upp sidlås"

Denna sida publicerades: 2016-02-25