Publik webbplats

Om webbplatsen är publik så behövs ingen inloggning för att läsa sidan, detta är den vanliga inställningen för en webbplats. Denna inställning gör man under Egenskaper för webbplatsen -> Säkerhet ->Behörighet och kryssar i rutan Sidan är publik.
Sidan är publik

Eftersom behörigheter ärvs från webbplatsen så blir även mallarna , bildarkivet, filarkivet och forum publikt, om man inte går in och ändrar behörigheterna för dessa objekt.

När webbplatsen är publik så behöver du bara ställa in behörigheter för de personer som behöver komma in i redigeringsläget i SiteVision.

Publik webbplats men med en sida som kräver inloggning

Om du har en sida under denna webbplats som du vill att det ska krävas inloggning för att reaktörena ska kunna läsa så gör du enligt följande:

1. Gå till sidan som inte alla ska få läsa.

2. Välj Egenskaper på sidan. Välj Säkerhet och fliken Behörighet. Avmarkera Sidan är publik. Sidan kan nu bara läsas av inloggade användare som har minst läsbehörighet på sidan.

Ej publik webbsida

3. Lägg till de grupper/användare som ska få tillgång till sidan. Klicka på  plusknappen för att lägga till användare. Sök eller bläddra fram gruppen/mappen/användaren, markera den och klicka på “OK".

4. Markera gruppen/mappen/användaren i listan till vänster och markera önskad roll, t.ex. “Läs" om användaren endast ska kunna läsa sidan.

Tilldela behörighet

5. Klicka på OK. Spara sidan.

Sidan är nu behörighetsskyddad. Endast inloggade användare kan nu ta del av informationen.

Nu kan man exempelvis skapa en sida som är publik med en inloggningsmodul som pekar på sidan som kräver inloggning.

Vill du inte att alla användare som ligger upplagda på webbplatsen ska få tillgång till sidan, så klickar ur rutan Tillåt arv av behörigheter ovanifrån. Då försvinner alla användare som är svagt utgråade, vilket betyder att de är uppsatta på en högre nivå.

Kom ihåg att lägga till de personer som ska få behörighet till sidan på just denna sida.

Denna sida publicerades: 2016-02-25