Schemaläggning av publicering

Här kan du styra tidpunkten för publicering om du inte vill publicera på en gång eller om du har ett bestämt datum när sidan ska avpubliceras.

Skärmdump på schemaläggning i publiceringsflödet

Publicera senare

Om sidan ska publiceras vid ett senare tillfälle, markera detta alternativ och ange tid och datum. Klicka på pilen i dropplistan så visas en kalender där man kan välja datum i en kalender eller fyll i datumet själv i det vita fältet. Sidan kommer då att publiceras vid det tillfälle du har angett.

I navigatorn syns det att sidan har en tidsstyrd publicering genom att den får en "pausknapp" Se nedanstående exempel.

Om någon av de ovanliggande sidorna inte är publicerad kommer det också att visas ett paustecken på sidan. Detta innebär att sidan kommer att publiceras när alla de ovanliggande sidorna publiceras.

Avpublicering

Om sidan ska avpubliceras automatiskt vid ett speciellt datum markera detta alternativ och ange tid och datum. Klicka på pilen i dropplistan så visas en kalender där man kan välja datum eller fyll i datumet själv i det vita fältet. Sidan kommer att bli avpublicerad vid det tillfälle du har angett.

I navigatorn syns det att sidan har en tidsstyrd avpublicering genom att den får en pausknapp. Se nedanstående exempel.

Avbryta publicering och avpublicering

För att avbryta en schemalagd publicering så klickar du på Publicera-knappen. Ett meddelande visas då där man kan avbryta schemaläggningen, om man har behörigheten: Låsa upp publiceringslås

Sidor med schemalagd publicering går inte redigera utan att man avbryter schemaläggningen. Sidor som däremot är schemalagda för avpublicering går redigera och publicera om.

Felmeddelande

Klicka på Nästa för att gå vidare med publiceringen.

Denna sida publicerades: 2016-10-11