Fliken Proxy

Under denna flik kan man ställa in regler för hur SiteVision skall komma åt externa resurser som exempelvis länkkontoller eller RSS. För att lägga till en regel, klicka i listan och fyll i text.

Skärmdump på fliken Proxy

Proxy-inställningarna gäller endast för utgående trafik från SiteVision-servern. Detta är till exempel:

• Anrop som SiteVision gör för att hämta in RSS-flöden.
  • Anrop som länkkontrollen gör för att testa externa länkar.
  • Anrop som Proxy-modulen gör mot bakomliggande system.
  • Anrop SiteVision gör för att laddar upp statistikfiler till Vizzit
  • Anrop som görs för att hämta externa filer via VFS.

Inställningarna påverkar således inte hur klienter/webbläsare hämtar resurser.

Regel

Här ställer man in om reglerna skall gälla ip-nummer, domännamn eller allt. Det finns sex olika regler att sätta upp:

IP-nummer

Exempelvis 192.168.0.157

IP-range

Exempelvis 192.168.0.100-192.168.0.150

Domännamn

Exempelvis: www.sitevision.se

*.domännamn

Exempelvis *.sitevision.se

domännamn.*

Exempelvis www.sitevision.*
* : Allt, allt går via proxyn.
Det går att kommaseparera regler tex om man vill ha två ip-nummer så skriver man:
192.168.0.157, 192.168.0.63

Proxyvärd

Här fyller man i proxyvärd samt portnummer för de olika reglerna. Exempelvis proxy.sitevision.se:8080.

Ordningen i listan är av betydelse. Det går att sätta upp flera regler och de utförs enligt ordningen i listan.

För att se serverobjektet krävs det att du är inloggad som systemanvändaren.

Denna sida publicerades: 2015-07-16