Panelen Virtuella grupper

Här kan du lägga till virtuella grupper. Det är vid några tillfällen som du har nytta av detta:

• Om du har utvecklat en egen JAAS modul där du vill matcha inloggningen mot något annat än LDAP (exempelvis en databas).
  • Om du har gjort en SAML-koppling
  • Om du använder CAS som inloggningsmetod så kommer alla användare som loggar in med denna metod att tillhöra en virtuell grupp som heter CAS. (Identifiktionsnamnet måste vara CAS för den virtuella gruppen).
Virtuella grupper

Detta kräver att du använder inloggningsmodulen Virtuella grupper (läs mer om detta på sidan Inloggningskonfiguration).

Ta bort

Markera den virtuella gruppen i listan och klicka på minusknappen till höger.

Egenskaper

För att ändra något på den virtuella gruppen, klicka på ändraikonen till höger eller dubbelkicka på namnet i listan.

Virtuella grupper är en tilläggsfunktion som ingår i Portal och Enterprise.