Hjälpwebb

Panelen Redigeringsläge

Under panelen Redigeringsläge kan du göra inställningar för vilka användare som ska få tillgång till den nya redigeringsläget i SiteVision 4, samt om anonym användarstatistik ska samlas in. Du kommer åt inställningarna för webbplatsen från samtliga sidor i strukturen, under förutsättning att du har rätt behörighet.

Vem ska nå redigeringsläget

Det nya redigeringsläget

Även om redigeringsläget i SiteVision 4 är länge efterlängtat vill vi ge er möjlighet att välja när det ska aktiveras. Ni kan till och med smyga igång det nya redigeringsläget för en grupp redaktörer i taget, allt beroende på hur ni vill lägga upp övergången.

Så här gör du:

Det finns två alternativ för redigeringsläget i SiteVision 4. Du kan antingen aktivera det för samtliga användare eller för ett urval.

För alla användare

Välj inställningen om samtliga användare ska komma till det nya redigeringsläget i SiteVision 4, när de klickar på pennan i redaktörsmenyn, efter inloggning.

För ett urval av anvvändare

Välj den här inställningen för att ge ett urval användare tillgång till det nya redigeringsgränssnittet i SiteVision 4 vid inloggning. De som inte ligger med på listan kommer fortsättningsvis komma till det klassiska redigeringsläget. Det klassiska redigeringsläget kräver Java-plugin för redigering och liknar SiteVision 3 till utseendet.

Klicka på Lägg till för att lägga till de användare eller grupper som ska få tillgång till nya gränssnittet.

Ladda upp urval

En dialogruta öppnas där du pekar ut vilka som ha tillgång till det nya redigeringsläget. Det går att peka ut både Användare och grupper i katalogtjänsten och Virtuella grupper. Du kan växlar mellan de olika typerna genom att klicka på pilen.

Vitruella grupper eller användare i katalogen

Användare och grupper

Här kan du peka ut enstaka användare eller hela grupper. Klicka dig fram i katalogträdet och markera sedan den grupp eller användare du vill lägga till. Avsluta med att klicka Ok.

Användare och grupper som ska få tillgång

Virtuella grupper

Peka ut virtuella grupper med användare som ska få tillgång till det nya redigeringsläget. När du klickar på droplistan kommer de virtuella grupper som finns listade på webbplatsen visas. Markera och klicka OK.

Virtuella grupper

Anonym användningsdata

SiteVision arbetar kontinuerligt med att förbättra verktyget. Ett ovärderligt sätt för oss att kunna bli bättre, är att samla in statistik för hur vårt verktyg verkligen används. Statistiken som samlas in är givetvis anonym och används enbart av oss på SiteVision AB för att identifiera styrkor och förbättringsområden. Informationen som samlas in är enbart kopplad till funktionerna i SiteVision.

Du som administratör kan styra över hur och om informationen ska samlas in. Markera det alternativ som passar er organisation bäst.

Samla in statistik om användare

Denna sida publicerades: 2016-05-10

Skriv ut PDF-avsnitt

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Missa inga nya rön, tips och tricks! Prenumerera på insite!

Hitta till oss!

SiteVision AB (huvudkontor)
Vasagatan 10
702 10 Örebro

Info: 019-17 30 30
Support: 019-17 30 39

Senaste Tweets