Fliken Storlek på layout

Skärmdump på fliken Storlek

Storlek

Bredd/höjd

Här kan man sätta bredd och höjd på layouten. Standard är Ej inställd. Väljer man enhet i listan (px/em/procent) så aktiveras rutan där man kan fylla i avståndet.

Använd allt tillgängligt utrymme

Denna ruta markerar man om man vill att kolumnen skall använda hela bredden på kolumnen.

Tänk på att detta kan se väldigt konstigt ut för användare med stora skärmar.

Breddbegränsningar

Om man vill ha en elastisk layout ställer man in bredden i procent samt anger minsta och största bredd om så önskas (för att sidan inte skall ta hela skärmen).

Minsta bredd

Här ställer man in minimibredd på sidan. Om det finns bilder i sidhuvudet, tänk på att dessa bör få plats.

Största bredd

Här ställer man in en maxbredd på sidan.

Höjdbegränsningar

Här kan man ställa in min och maxhöjd.

Minsta höjd

Här ställer man in minimihöjd på sidan. Det kan vara bra att göra i mallen om man alltid vill att sidan ska vara i en viss storlek eller högre.

Största höjd

Här ställer man in en maxhöjd på sidan om det behövs av någon anledning.

Denna sida publicerades: 2016-10-11