Tabell

I SiteVision 4 skapar du en tabell i textmodulen. Så fort någon klickar i en gammal tabellmodul konverteras den till en ny texttabell. Du kan då enbart redigera den i nya gränssnittet.

Modulen Tabell används för att lägga till text i tabellformat.

Skärmdump på tabellmodulen

Tabellmodulen stödjer formatmallar, justering i horisontalled och länkhantering. För att ändra formatmall, justering eller bakgrundsfärg markeras de moduler som ska ändras och önskad funktion väljes i menyn eller i verktygsfältet.

För att ändra kolumnbredd så drar man i mellanrummet mellan kolumnhuvudena eller anger kolumnbredd. Genom att dra mitt på kolumnhuvudet går kolumnordningen att ändra.

Det går inte att manuellt skapa radbrytningar i tabellmodulen, texten i en tabellcell radbryts automatiskt beroende på tabellcellens bredd. Trycker du enter i en cell blir det alltså ingen radbrytning utan markören kommer istället till cellen under den aktuella cellen.

Denna sida publicerades: 2016-02-24