Översätt sida

Översätt sida är en snabbikon i navigatorn som automatiskt kopierar den befintliga sidan till en likadan sida fast med andra mallar (på ett annat språk) och lägger dem i strukturen där strukturen är inställd på ett annat webbplatsspråk.

Skapa en mall där du översätter mallelementen till önskat språk.

Skapa också en mapp för det nya språket i navigatorn och ställ in korrekt språk på den mappen innan du börjar kopiera över sidor.

Klicka på ikonen "Översätt sida".

Översättikon
Ett nytt fönster öppnas:
Skärmdump på översätt språk

Nytt språk

Här väljs det språk som sidan ska översättas till. Sidan ges även ett nytt namn. Under nytt namn står det svenska namnet som man får skriva över.

Om det är en artikel som översätts så anger du inte namn. Systemet hämtar dessa automatiskt från publiceringsdatum och rubrik.

Klicka på Nästa.  Ett nytt fönster visas:
Skärmdump på översätt sida, steg 2

Mall

Här väljs den mall som ska användas. Om det finns en engelsk variant av den vanliga standardmallen kan dessa kopplas ihop med hjälp av kortnamn. På det sättet väljs automatiskt rätt mall för rätt översättning.

Förutsätter att Språk (engelska i detta fall) är inställt på den engelska mallen.

Placering

Här väljs placering för den nya översatta sidan. Klicka på Bläddra och välj en plats i strukturen. Om det är en undersida som översätts så föreslår systemet placering.

När en sida är översatt visas det med en ikon till vänster på webbsidan:

Översatt sida

Denna funktion översätter inte innehållet på sidan till ett annat språk. Den underlättar bara översättningen av innehållet till ett annat språk.

Denna sida publicerades: 2016-05-10