Web Services

Här kan man ställa in vilka IP-nummer som får anropa Web Services. Det går också att ställa in om det ska krävas inloggning trots att man kommer från ett godkänt IP-nummer. Alla anrop från icke godkända IP-nummer kommer att nekas.

I dagsläget är XML-import den enda Web Service som exponeras av SiteVision. Använder man inte XML-importen så bör man således ha Web Services avstängt (välj "Blockera Web Services-anrop"). Om XML-import körs som en lokal applikation på servern så behöver adressen "127.0.0.1" tillåtas för Web Services-anrop.

Fliken Web Services
För att lägga till ett IP-nummer som får anropa Web Servicen så klickar man på plusknappen. Ett nytt fönster öppnas:
Tillåt web services anrop
Här fyller man i den IP-adress som skall få anropa Web Servicen. Det går också att klicka i att inloggning krävs trots godkänd IP-adress. Dessa visas med en låsikon i listan över godkända för Web Services-anrop.

Denna funktion kräver att du har Portal eller Enterprise-versionen av SiteVision.

För att se serverobjektet krävs det att du är inloggad som systemanvändaren.

Denna sida publicerades: 2015-07-16