YouTube - Inställningar

Med modulen YouTube kan du enkelt visa filmklipp från Youtube på din webbsida. Du slipper hantera krånglig inbäddningskod utan kan lägga in en länk direkt till klippet i modulen. Du kan även infoga ett YouTube-klipp i ett nyhetsflöde som ett alternativ eller komplement till bild.

Video

YouTube adress

Under inställningen Video klistrar du in en länk till ditt Youtube-klipp. Informationen hittar du på Youtubes webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Om du inte har direkt tillgång till klippets länk kan du klicka på knappen Sök på YouTube. Då öppnas en ny flik i webbläsaren med YouTube där du kan söka fram klippet. Kopiera länken till det klipp du vill visa. Gå tillbaka till SiteVision och klistra in länken.

Länk för Youtubeklipp

Exempel med länk

Mediaspelare

Du kan göra flera olika intällningar för mediespelaren, bland annat för att anpassa storleken, möjliggöra fullskärmsläge och starta uppspelning automatiskt.

Anpassa spelarens storlek

Du kan behöva justera storleken på mediespelaren så att den passar det övriga innehållet på sidan. Bocka i rutan Anpassa spelarens storlek för att visa inställningar för bredd och höjd. Standardinställningen är 560x354.

Inställningar för storlek på mediaspelaren

Visa knapp för fullskärmsläge

Bocka i denna ruta om det ska finnas en ikon för att växla till fullskärmsläge.

Fullskärmsikon

Fullskärmsikon

Tillåta visning av liknande filmer/relaterade videos

Se till att bocka ur denna ruta om du inte vill att förslag på relaterade videos ska visas efter filmklippets slut.

exempelbild visning av liknande filmer

Förslag på liknande filmer

Starta uppspelning automatiskt

Bocka i denna ruta om filmklippet ska börja spelas upp automatiskt.

Använd YouTube-spelare som inte sätter cookies

Hämtar videon över youtube-nocookies.com.

Titel för Iframe

Använd egen titel för Iframe

Här kan du ange en egen titel för Iframen. Om du inte gör det tas titeln från YouTube-klippet.

Övrigt

Visa i redigeringsläget

Bockar du i Visa i redigeringsläge så visas YouTube-kontrollerna också i redigeringsläget.

"Visa i redigeringsläget" är ikryssad

Utan "Visa i redigeringsläget"