Metadatatypen Koppling till textmodul

Denna typ av metadata hämtar sitt värde från en modul på en sida. Exempel om du vill hämta värdet från textmodulen som heter Plats.

Exempel på modul som hämtar fråm Plats

Informationen som användaren skriver in i modulen med detta namn hamnar alltså automatiskt som värde i detta metadatafält. Denna typ av fält används bland annat av nyhetsfunktionen för att läsa ut rubrik, ingress och innehåll från artiklar. På varje arkiv i systemet finns normalt denna typ av metadatafält uppsatt.

Så här gör du

1. Längst ner i panelen Metadata finns knappen Lägg till metadatafält. Klicka på knappen för att lägga till ett nytt metadatafält.

2. En ny vy visas där du gör inställningarna för det metadatafält du vill skapa.

Koppling till textmodul

3. Välj Metadatatyp: Koppling till textmodul. Här fyller du i det namn på den textmodul som metadatat ska hämta värdet ifrån. Det är namnet på modulen under Innehåll i sidolisten som efterfrågas.

Klicka OK eller gå vidare till fliken Behörighet.

Metadata är versionerat vilket innebär att du alltid måste publicera ut de förändringar du gör för att de ska visas online.

För att lägga till eller ändra på ett metadatafält krävs behörigheten "Hantera metadatafält".