Lägga till artikel

Om det redan finns en nyhetsmodul uppsatt och du vill lägga till en nyhet så lägger du till en artikel i nyhetsarkivet. Det finns tre olika sätt att göra detta på:

1.Skapa ny artikel med ikonen i verktygslisten

Markera arkivet där de andra nyheterna ligger och välj Skapa ny i sidolisten. Välj den nyhetsmall som ska användas och klicka OK.

Skapa ny artikel

Fyll i Rubrik. Ingress, Innehåll och Bild (eller vad textmodulerna heter i mallen). Det är viktigt att textmodulerna har dessa namn för att nyhetsmodulen ska fungera. Tar du bort en modul och lägger dit en ny modul så måste du alltså byta namn på modulen.

2.Skapa ny artikel med genväg

Skapa en genväg under Webbplatsinställningar. Redaktörerna får då en genväg online. De kan klicka på plusknappen på vilken sida som helst och välja "Skapa nyhet" . När de klickar på länken skapas en artikel i rätt arkiv med rätt mall upp. Redaktören behöver bara fylla på med information.

Skapa innehåll med hjälp av genväg.

Gå till Webbplatsinställningar. Välj kategorin Funktioner och panelen Genväg. Klicka på Lägg till genväg. En ny visas där du får göra inställningar som ska gälla för genvägen.

Skapa genväg

Fyll i Namn. Välj mall och peka ut var innehållet ska skapas

Om du har flera genvägar, tänk på namnsättningen!

3. Skapa ny artikel med länk i nyhetsmodulen

Om den som satte upp nyhetsmodulen klickade i Visa länk för att skapa ny artiklar i valda arkiv så visas en länk under de befintliga nyheterna på sidan (Du måste dock vara inloggad för att se denna länk).

Inställning i nyhetsmodul

I visningsläge, klicka på länken Lägg till artikel så kommer en nyhet skapas i korrekt arkiv med den mall som finns inställd i nyhetsmodulen.

Artikellänk

4. Lägg till genväg i sidolisten

Genvägen kan också läggas till i sidolisten, så att ni kommer åt genvägarna även i redigeringsläget.

Skapa genväg i bläddravyn

För att länken "Lägg till artikel" ska visas måste användaren befinna sig i online-läget och ha behörigheterna "Skriv" och "Skapa sida" på minst ett arkiv som är utpekat i nyhetsmodulen.

Fyll i Rubrik. Ingress, Innehåll och Bild (eller vad textmodulerna heter i mallen). Det är viktigt att textmodulerna har dessa namn för att nyhetsmodulen ska fungera. Tar du bort en modul och lägger dit en ny modul så måste du alltså byta namn på modulen.