Kommentarer - Allmänt

Modulen Kommentarer används för att användare ska kunna skriva kommentarer på sidor.

Allmänt kommentarer

Allmänt

Visa kommentarsfunktionen på sidor där det inte har gjorts ett aktivt val

Den här rutan är ikryssad som standard och innebär att funktionen är synlig på nya sidor och befintliga sidor där mallen används. Observera, om du vid något tillfälle aktivt valt att dölja/visa kommentarsfunktionen tillämpas detta som en lokal inställning och är då överordnad mallinställningen.

Visa senaste kommentarer längst upp (omvänd ordning)

Om du vill att det äldsta inlägget ska visas längst ned.

Modererat läge, administratören måste godkänna varje kommentar

Alla kommentarer som skrivs måste först godkännas av administratören/administratörerna innan de publiceras på sidan.

Begränsningar

Endast inloggade användare får kommentera

Denna ruta kryssar du i om endast inloggade ska få kommentera. Själva kommentarsfunktionen saknas då för anonyma besökare. Anonyma besökare får läsa kommentarer men vill de skapa en kommentar så måste de vara inloggade.

Aktivera captcha för ej inloggade användare (captcha måste vara aktiverat på webbplatsen)

Markera denna ruta om du vill ha ett spamskydd i dina kommentarer. Kräver att recaptcha är aktiverat på webbplatsen.

Begränsa antal dagar det går att kommentera

Om du vill att sidan bara ska kunna kommenteras ett visst antal dagar ställer du in det här. Datumet när sidan skapades räknas som första dagen.

Begränsa antal kommentarer

Om du bara vill att sidan ska kunna kommenteras ett visst antal gånger ställer du in det här. Exempelvis om du har satt en gräns på fem kommentarer så försvinner kommentarsformuläret när dessa fem skrivits. Dolda kommentarer räknar dock inte upp antalet.

Administratörer

Här lägger du till de personer som ska få administrera kommentarerna. Klicka på knappen Lägg till för att lägga till en administratör. Ta bort en administratör genom att markera den personen i listan och klicka på krysset till höger.