Video - Övrigt

Övrigt video

Inställningar

Starta video automatiskt

Markera denna om du vill att den videon ska starta automatiskt.

Hjälptext vid spela video automatiskt

De flesta webbäsare har gjort en inställning som stoppar autoplay om ljudet inte samtidigt är automatiskt avstängt.

Så vill du starta videon automatiskt måste du också bocka i alternativet "Spela video utan ljudet aktiverat",

Spela video utan ljudet aktiverat

Denna inställning kan användas för sig själv vilket gör att ljudet inte spelas upp när man klickar på play.

Men denna inställning är också nödvändig för att kunna starta video automatiskt.

Använd egen tumnagelbild för video

Bocka i denna ruta för att markera en bild i bildarkivet som visas som tumnagel på videon.

tumnagel

Exempel på en tumnagelbild

Undertexter

Använd egna undertexter

Bocka i denna om du vill använda egna undertexter. Sitevision stödjer språkfiler av filtypen VTT. (Använder du SRT får du använda en online converter).

Klicka på länken Lägg till undertexter för att peka ut en fil i filarkivet.

Du måste ställa in vilket språk filen är under "Egenskaper -> Inställningar" på filen. Är en undertextfil på finska måste du alltså välja det under Inställningar. Annars kommer det stå svenska i menyn för filen.