Inaktivera webbanvändare

Du kan inaktivera en användare - den kan då inte logga in men användaren finns ändå kvar. Det finns dock inget grafiskt gränssnitt för att se denna webbanvändare men du kan använda REST Api:et för att skripta fram dessa användare igen.

Om du vill ta bort en användare använder du istället att anonymisera en användare.

Om du högerklickar på en webbanvändare och väljer inaktivera får du en kontrollfråga "Är du säker på att du vill inaktivera ..."

Är du säker..

Denna funktion kräver att du har behörigheten "Hantera användare".