9.2 If you must use device-dependent attributes, provide redundant input mechanisms.

Översättning

Se till att alla element som har egna användargränssnitt kan användas oberoende av användarens utrustning.

Innebär

Du kan aldrig vara säker på hur användaren styr sin dator. Framförallt finns det många användare som inte kan använda mus. Ett grundläggande villkor för en webbplats är därför att webbplatsen ska kunna navigeras enbart med tangentbordet. En sådan navigering kan sedan kompletteras med möjligheten att också styra gränssnittet med mus.

• Använd inmatningsoberoende begrepp i koden.
  • Varje gång du använder "OnMouse" så ska du komplettera med "OnFocus"
  • Varje gång du använder "OnMouseUp" så ska du komplettera med "OnKeyUp"
  • Varje gång du använder "OnMouseDown" så ska du komplettera med "OnKeyDown"
  • Varje gång du använder "OnClick" så ska du komplettera med "OnKeyPress"